Συνεδρίασε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπό τον Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστα Λύρο, τον Διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Ευθύμιο Γεωργακόπουλο, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιτωλ/νίας Χριστόφορο Μπόκα και τον Αντιδήμαρχο κι αρμόδιο Πολιτικής Προστασίας Νίκο Καραπάνο, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Στην ίδια σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Πρασίνου Περσεφώνη Μελαχρή, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, καθώς επίσης εκπρόσωποι Φορέων κι Υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, επεσήμανε την ανάγκη άμεσου συντονισμού, συνεργασίας και επικοινωνίας των θεσμικών οργάνων μεταξύ τους, για την πληρέστερη κι αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Όπως είπε ο κ. Κώστας Λύρος η πρόληψη και η κατάλληλη προετοιμασία είναι εκείνη που θα δώσει έγκαιρες λύσεις εάν και εφόσον κριθεί απαραίτητο. Με δεδομένο το γεγονός πως η περιοχή είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε έντονα καιρικά φαινόμενα,   σημείωσε πως η επικοινωνία με τις τοπικές κοινότητες για ζητήματα πολιτικής προστασίας θα πρέπει να είναι διαρκής, ενώ οι Πρόεδροι θα πρέπει να επισημάνουν εκ των προτέρων  οποιαδήποτε ζητήματα υπάρχουν στις Κοινότητες, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μέριμνα.

Μετά την αρχική τοποθέτηση του Δημάρχου, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων Υπηρεσιών και συμμετεχόντων Φορέων,  αρχικά για την εκτίμηση των σημερινών δεδομένων πολιτικής προστασίας, καθώς επίσης την ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων, ειδικά δε σε περιοχές όπου κατά το παρελθόν έχουν καταγραφεί σοβαρά προβλήματα .

Εκ του Γραφείου Δημάρχου –

Γραφείο Επικοινωνίας

και Δημοσίων Σχέσεων

 Δείτε το Δελτίο Τύπου

Δημοσίευση στο Facebook