Μήνυμα στήριξης στις τοπικές επιχειρήσεις έστειλε χτες ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κώστας Λύρος κατά την συνάντησή του με το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ι.Π.Μεσολογγίου.

Ο Κώστας Λύρος συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο και μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου Περσεφόνη Μελαχρή, θέλησε να ακούσει τα προβλήματα των εμπόρων που πολλαπλασιάζονται τις τελευταίες ημέρες μετά τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, αλλά και την ακύρωση των εκδηλώσεων για την επέτειο της Εξόδου.

Προερχόμενος και ο ίδιος από τις παραγωγικές τάξεις και με μια θητεία 42 ετών στο «επιχειρείν», δήλωσε ότι δεν μπορεί παρά να συμμερίζεται την αγωνία τους για την πραγματική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η αγορά στην πόλη. Αυτή η κατάσταση περιγράφεται ως δραματική και κρίνεται απολύτως αναγκαίο να υιοθετηθούν άμεσα μέτρα ανάσχεσης των λουκέτων.

Ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου τόνισε ότι από την πλευρά του Δήμου θα παρθούν τρεις πρωτοβουλίες:

Πρώτον, να εξεταστεί κάποια μείωση τελών για το διάστημα που θα τελεί η πόλη (και φυσικά όλη η χώρα) σε αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού.

Δεύτερον, να συζητηθούν και να δρομολογηθούν δράσεις στήριξης του εμπορικού κόσμου μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Τρίτον, να γίνει κάθε προσπάθεια και να ζητήσουμε – απαιτήσουμε από την Κεντρική Κυβέρνηση  να ενταχθεί το Μεσολόγγι σε ειδικό πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων. Και τούτο διότι τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό εφαρμόστηκαν σε μια χρονική συγκυρία που οι τοπικές επιχειρήσεις προσδοκουσαν  κάποιες ανάσες λόγω εκδηλώσεων Καρναβαλιού, Επετειακων Εορτών Εξόδου κ.λπ. Ο Δημος μας θα ζητήσει η προσπάθεια αυτή να  πλαισιωθεί και από τους βουλευτές του νομού, την Περιφέρεια κ.λπ.

Ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση κατά την οποία όλες οι ανησυχίες των εμπόρων χαρακτηρίστηκαν όχι μόνο εύλογες, αλλά ως ένα εφαλτήριο για την ανάληψη κοινών δράσεων.

Τέλος, την συνάντηση απασχόλησε και η κατάσταση στο έργο της Μαρίνας, όπου ο δήμαρχος προέβη σε ενημέρωση για τις μέχρι τώρα ενέργειες. Ο κ. Λύρος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την στάση των δύο μεγαλομετόχων η οποία κάθε άλλο παρά βοηθά να αρθεί το αδιέξοδο και τόνισε πως αυτή η κατάσταση κρατάει περίπου έντεκα χρόνια και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

 

 Δείτε το Δελτίο Τύπου

Δημοσίευση στο Facebook