Ζούμε στις μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα πρωτοφανή για τον κόσμο και για την χώρα μας γεγονότα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και υπευθυνότητα.

Η ατομική ευθύνη είναι καθοριστική, αλλά και η ευθύνη των αιρετών και διοικούντων τεράστια.

Είναι ώρα των έργων και των γρήγορων αποφάσεων. Θεωρώ ότι ο Δήμος μας «ρίχτηκε» πολύ γρήγορα και προληπτικά στην μάχη κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Είναι ευτυχές που μέχρι σήμερα δεν είχαμε στην περιοχή μας κρούσμα, αλλά αυτό δεν μας κάνει να επαναπαυόμαστε, αντιθέτως εντείνουμε κάθε προσπάθεια.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες με αρκετούς ανθρώπους, φορείς, επικεφαλής υπηρεσιών και συνδυασμών συνεργαζόμαστε με άριστο τρόπο, με υπευθυνότητα και συνέπεια.

Χαιρετίζω την στάση του Παντελή Σκαρμούτσου και του συνδυασμού του, που μας δήλωσαν στήριξη και αρωγή στο έργο μας. Την Δημοτική Κοινότητα Μεσολογγίου και την πρόεδρό της Όλγα Δασκαλή καθώς και τους άλλους προέδρους των κοινοτήτων για το ενδιαφέρον, την κινητοποίηση και τις υποδείξεις τους.

Τον διοικητή του νοσοκομείου Μεσολογγίου Πάνο Παπαδόπουλο με τον οποίο είμαστε σε συνεχή επαφή και προωθούμε λύσεις. Δεν είναι καθόλου τυχαία η πορεία του μέχρι τώρα και ως επικεφαλής του νοσηλευτικού μας ιδρύματος. Και όλοι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την επιτυχημένη θητεία του.

Καθοριστική είναι και η συνδρομή της Α.Δ. Αιτωλίας και του αστυνομικού διευθυντή Γιάννη Νταλαχάνη, με τον οποίο έχω άριστη συνεργασία καθώς επίσης της Πυροσβεστικής και του Λιμεναρχείου. Του τμήματος πολιτικής προστασίας του δήμου μας, των δομών μας, του τμήματος καθαριότητας, και όλων όσων με κάθε τρόπο εκδηλώνουν την στήριξή τους στην προσπάθεια μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό μας.

Η μάχη είναι σε εξέλιξη. Όλοι μαζί θα την αντιμετωπίσουμε, μια γροθιά, ενωμένοι! Για εμάς, για τους γονείς μας, τους οικείους μας, για τον τόπο μας, για τη χώρα μας!

Μακριά από μικροπολιτική, αλίμονο σε όποιον μετέρχεται τέτοιες μεθόδους εν μέσω της παρούσας κατάστασης.

Τηρούμε απαρέγκλιτα τις οδηγίες των ειδικών! 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, εφαρμόζουμε τα μέτρα προστασίας, ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ, δείχνουμε ατομική ευθύνη!

Και θα τα καταφέρουμε…

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

 

Κώστας Λύρος

 Δείτε την Ανακοίνωση

Δημοσίευση στο Facebook