Σε δήλωσή της σχετικά με τους καθαρισμούς κοινοχρήστων χώρων που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι αυτές τις μέρες σε όλο το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, η Αντιδήμαρχος Περσεφώνη Μελαχρή αναφέρει:

«Παρά την τεράστια έλλειψη προσωπικού εξαιτίας του κορωνοϊού η υπηρεσία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου προσπαθεί να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν εξαιτίας χρόνιων παθογενειών και σ’ αυτόν τον τομέα, αλλά και λόγω της εποχής που η βλάστηση είναι αυξημένη.

   Εργάτες καθαριότητας, οδηγοί, χειριστές προβαίνουν σε εργασίες καθαρισμού από χορτάρια και σκουπίδια σε κοιμητήρια, πλατείες, δρόμους και άλλους κοινόχρηστους χώρους. Όπως δείχνουν και οι εικόνες,  τα συνεργεία δουλεύουν στο Μεσολόγγι, το Αιτωλικό, το Νεοχώρι, την Σταμνά, τον Άγιο Θωμά κ.α. Παράλληλα γίνεται εκ νέου απολύμανση και καθαρισμοί στους καταυλισμούς των Ρομά, στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού και όπου αλλού κριθεί σκόπιμο.

   Ο Δήμος μας, βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως και όλοι, θεωρώ, οι δήμοι της χώρας. Η υπηρεσία έχει λιγότερους υπαλλήλους εξαιτίας των αδειών ειδικού σκοπού λόγω του κορωνοϊού και πασχίζουμε κάθε μέρα να ανταποκριθούμε.

  Ωστόσο οι παρεμβάσεις μας είναι καθημερινές και συνεχείς. Γίνονται πολλά, χρειάζονται ακόμη περισσότερα. Είναι αδύνατον να μην δει κανείς αυξημένη εποχιακή  βλάστηση εάν κυκλοφορήσει. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, παρά μόνο από εμάς πολλή δουλειά και καθορισμός των προτεραιοτήτων. Σε αυτή την προσπάθεια ζητάμε και την συνεργασία των δημοτών μας και ειδικότερα να μην ρυπαίνουν».

 

Εκ του Γραφείου της Αντιδημάρχου

Περσεφώνης Μελαχρή

 

 

 

 

 

Δημοσίευση στο Facebook