Σε ευχάριστο και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες η συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου στο Υπουργείο.

Στην ατζέντα κυριάρχησε η λειτουργία των κοινωνικών δομών του Δήμου. Άλλωστε, κατά τον κ. Λύρο, οι δομές αυτές ήταν στην πρώτη γραμμή στην μάχη αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και κατείχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξυπηρέτηση των πολιτών και ειδικά των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Την επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης εκ μέρους του Δήμου αναγνώρισε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Μάλιστα ο παριστάμενος Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης γνώριζε και για τις δράσεις ενημέρωσης που έκανε ο Δήμος όπως η παραγωγή τηλεοπτικού spot. Ο κ. Σταμάτης προανήγγειλε επίσκεψη στο Μεσολόγγι το επόμενο διάστημα ώστε να δει από κοντά τις προσπάθειες του Δήμου.

Τόσο ο κ. Βρούτσης όσο και ο Κώστας Λύρος διατύπωσαν την πρόθεσή τους για συνεχή επαφή και επικοινωνία σε ότι αφορά θέματα αρμοδιότητας αμφότερων.

«Είχαμε μια γόνιμη συζήτηση με τον Υπουργό όπου αναλύσαμε τις ανάγκες του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και την τωρινή κατάσταση. Στο πρόσωπο του κ. Βρούτση θέλω να πιστεύω ότι βρήκαμε ένα σύμμαχο και φίλο που θα είναι αρωγός στα αιτήματά μας», τόνισε μετά την συνάντηση ο Κώστας Λύρος.

Δημοσίευση στο Facebook