Μετά την μείωση του τιμολογίου της ΔΕΥΑΜ ο Δήμος προχωρά και στην δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

 

Άμεσα ανταποκρίθηκε η Δημοτική Αρχή Ι.Π. Μεσολογγίου στο αίτημα του Διοικητή του Νοσοκομείου Πάνου Παπαδόπουλου για την χορηγία ιατροτεχνικού εξοπλισμού.

Η επιστολή που εστάλη από τη νοσηλευτική μονάδα στις 11 Νοεμβρίου 2020 έτυχε άμεσης ανταπόκρισης από το Δήμο ο οποίος με απόφασή του προβαίνει στην διάθεση 25.000 ευρώ ώστε να προμηθευτεί το Νοσοκομείο δύο μηχανήματα για να εξοπλίσουν την κλινική που νοσηλεύει ασθενείς με Covid-19.

Τα μηχανήματα αυτά είναι:

  • Ψηφιακός έγχρωμος υπερηχοτομογράφος Philips Lumify με κεφαλή Phased Array για καρδιολογική χρήση, tablet και βαλιτσάκι μεταφοράς, ενδεικτικού κόστους 8.060 € με το ΦΠΑ.
  • Φορητό ακτινολογικό μηχάνημα ROLLER 4 ενδεικτικού κόστους 14.880 € με το ΦΠΑ.

Στην επιστολή του ο κ. Παπαδόπουλος σημείωνε μεταξύ άλλων: «Με δεδομένο ότι το Νοσοκομείο μας παρέχει υψηλής ποιότητας Ιατρική φροντίδα και έχοντας υπόψη την ευαισθησία σας σχετικά με την χορηγία Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού που θα βελτιώσει σημαντικά την όλη λειτουργία του Νοσοκομείου παρακαλούμε όπως ικανοποιήσετε το αίτημά μας».

Η σχετική απόφαση πάρθηκε σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή και παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος σημείωσε για το θέμα: «Ο Δήμος μας για ακόμη μια φορά ανταποκρίνεται και δείχνει κοινωνική ευαισθησία. Η απόφασή μας να στηρίξουμε το Νοσοκομείο ελπίζουμε να ενισχύσει την καλή λειτουργία του και να διευκολύνει το έργο όσων τον τελευταίο καιρό υπερβάλλουν εαυτόν εξαιτίας της πανδημίας. Τα χρήματα που διαθέτουμε είμαστε σίγουροι ότι θα πιάσουν τόπο, όπως και όλες οι άλλες πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει μέχρι σήμερα για την εξάλειψη των επιπτώσεων της πανδημίας στην τοπική μας κοινωνία. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα»!

Εκ του Γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας

Δημοσίευση στο Facebook