Να πάρουν θέση οι συνοδοιπόροι του καθώς και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι

 

Σε εφαρμογή των πρωτόγνωρων διατάξεων του νέου Νόμου και με 16 ψήφους έναντι 15, που έλαβε το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής υπερψηφίστηκε η εναλλακτική πρόταση του συνδυασμού «Δήμος για τα παιδιά μας» στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αναμένεται να ακολουθήσει η διαδικασία έγκρισης της από την εποπτεύουσα αρχή, όπου με βάση την μέχρι τώρα ερμηνεία και εφαρμογή του Νόμου αναμένεται να ακυρωθεί λόγω έλλειψης σοβαρών προϋποθέσεων στην προδικασία της.

Το γεγονός αυτό κατά κόρον αναπτύχθηκε από τον Δήμαρχο στην χθεσινή συνεδρίαση αλλά δεν στάθηκε ικανό να ανατρέψει τις περιέργως προκατειλημμένες και προδημοσιευμένες αποφάσεις των υπερψηφισάντων. Την διαφορά μεταξύ αυτών και την υπεροχή στη ψηφισθείσα πρόταση έδωσε η ψήφος του κ. Διαμαντόπουλου, φανατικού, έως πρότινος, πολιτικού αντιπάλου του πρώην δημάρχου. Αυτή η άνευ προηγουμένου συμπόρευση έρχεται με απόλυτο τρόπο να δικαιώσει τον κανόνα της φύσης «ότι τα ομώνυμα έλκονται», μαζί με όποιο συμπέρασμα αυτή η ταύτιση οδηγεί ως προς το ήθος τέτοιων συνεργασιών.

Την πρόταση μας υπερψήφισαν οι σύμβουλοι του συνδυασμού «Συμμαχία για το μέλλον» αποδεικνύοντας την άρτια πολιτική οντότητά τους, την οποία σεβόμαστε, εκτιμούμε και αναγνωρίζουμε.

Ατυχώς η λήξη της συνεδρίασης έγινε εν μέσω ανάρμοστων αλαλαγμών και χυδαιότατων λόγων από τον πρώην δήμαρχο προς το Σώμα. Την αποτροπιαστική αυτή, προσβλητική και άκρως ανάρμοστη συμπεριφορά του πρώην δημάρχου αποδοκίμασαν σύμβουλοι του Δ.Σ χωρίς αυτό να τον οδηγήσει σε ανάκληση.

Είναι λυπηρό διότι τις σοβαρές και συντονισμένες προσπάθειες μας για την αναβάθμιση της πολιτικής ηθικής, του πολιτικού λόγου τις ακυρώνουν ανάρμοστες συμπεριφορές του πρώην δημάρχου, μεθοδευμένα υποστηριζόμενες από ανήκουστους προσεταιρισμούς δημοτικών συμβούλων, συνεργατών, μετέπειτα εχθρών, αλλά και πάλι συνοδοιπόρων του, οι οποίοι δεν βρήκαν το θάρρος ούτε κατ’ επίφαση να τις καταδικάσουν.

Δεσμευόμαστε, ότι τις θλιβερές για τον τόπο μας στιγμές δεν θα σταματήσουμε να αντιπαλεύουμε.

Καλούμε, τέλος, να πάρουν θέση οι σύμβουλοι του συνδυασμού του πρώην δημάρχου και οι προσφέροντές του σανίδα σωτηρίας όπως ο κ. Κοτσόργιος και άλλοι, καθώς και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι καθώς το θέμα παίρνει ευρύτερες διαστάσεις και ήδη για μια ακόμη φορά ο Δήμος μας διασύρεται πανελληνίως  εξ’ αιτίας του.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Δημοσίευση στο Facebook