Κώστας Λύρος: «Αποδεικνύουμε με έργα ότι πηγαίνουμε μπροστά τον Δήμο. Έργα υποδομών μεγάλα και ουσιαστικά».    

 

Μια παρέμβαση, που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα των τελευταίων δεκαετιών για την πόλη του Μεσολογγίου, πλέον παίρνει το δρόμο της υλοποίησης.

Το έργο «Ύδρευση εσωτερικού δικτύου Μεσολογγίου» προϋπολογισμού 6.690.000 εκατ. € εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας και σύντομα δημοπρατείται.

Με το έργο αυτό θα αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης σε ολόκληρη την πόλη και θ’ απομακρυνθούν οι αμιαντοσωλήνες με ό,τι αυτό σημαίνει για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Επίσης, θα μειωθούν κατά πολύ οι διαρροές και η απώλεια νερού.

Οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ολοκλήρωσαν και επικαιροποίησαν τις μελέτες, τις «ωρίμασαν» κι από τον περασμένο Δεκέμβριο η πλήρης πρόταση είχε υποβληθεί προς αξιολόγηση στην διαχειριστική αρχή.

Ήταν μια προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία χάρη στην ταχύτητα και την καλή συνεννόηση και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων.

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Έχω πολλές φορές τονίσει ότι θα απαντούμε και θα μιλάμε με το έργο μας. Με χαρά σήμερα ανακοινώνω στους κατοίκους του Μεσολογγίου ότι σε λίγο καιρό θα απαλλαγούν από το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης, κάτι που ήταν ζητούμενο πολλών ετών.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μηχανικούς των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, τη διοίκηση και το στελεχιακό δυναμικό της ΔΕΥΑΜ και όλους όσους συνέδραμαν για να έρθει σε πέρας η πρόταση.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανταπόκριση και την συνεργασία, γιατί μόνο η καλή συνεργασία φέρνει έμπρακτα αποτελέσματα».

Και συνέχισε λέγοντας:

«Η ένταξη ενός έργου τέτοιας χρησιμότητας και προϋπολογισμού λέει πολλά. Είναι η καλύτερη απάντηση στις «Κασσάνδρες» όπου–ξαναλέω- απαντάμε με την δουλειά μας. Αποδεικνύουμε μέρα με τη μέρα ότι οι κόποι μας έχουν αποτελέσματα και διαψεύδονται καθημερινά όσοι προσπαθούν λυσσωδώς να μας βάλουν εμπόδια. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, δίνουμε προτεραιότητα σε έργα υποδομών, χτίζουμε γερές βάσεις για την ανάπτυξη του τόπου μας. Τα καλύτερα είναι μπροστά. Τα έργα είναι παρακαταθήκη στις τοπικές κοινωνίες, τις οποίες προσπαθούμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις».

 

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου